MDLX Starterswoning

Het MDLX Modulaire Bouwsysteem in hout is uitermate geschikt als (tijdelijke) inpassing voor starterswoningen. De duurzame, volledig circulaire en technologisch vernieuwende manier van bouwen en denken kan de omgeving een positieve kwaliteitsimpuls geven en op een snelle en adequate manier invulling even aan de behoefte aan starterswoningen op korte termijn.

 

De visual laat een 2 laagse opbouw zien, met een woonoppervlak van ca. 40m2 met vide en 50m2 zonder vide. Het ‘basisprogramma’ kan aangevuld worden met optionele elementen zoals terrassen, luifels, (deels) verhoogde ruimtes en groene daken. Een en ander naar wens van de gebruiker.


De MDLX gebouwen zweven als het ware iets boven de grond
waardoor geen ingrijpende aanpassingen aan bodem/terrein
nodig zijn. De gebouwdelen kunnen worden voorzien van
zonnepanelen en/of groene daken met vertraagde hemelwaterafvoer naar de bodem. Daarnaast kunnen de gebouwen op strategisch gekozen plaatsen voorzien worden van terrassen en gevelkaders ter vergroting van het gebruikscomfort en uitstraling.


Naast de woning is een buitenberging geplaatst die tevens dienst doet als ontsluiting van de achtertuin. Op deze manier blijft de woning compact maar biedt de extra perceelsbreedte ruimte voor stalling van fiets aan de voorzijde en een verbrede tuin aan de achterzijde.

Door bij de woningen ter plaatse van de buitenberging een
‘tussenruimte’ te creeren wordt het individuele karakter van
de woningen versterkt. De buitenberging en schuttingdelen worden uitgevoerd in hetzelfde hout als de gevelbekekleding van de woning, zo ontstaat een samenhangend geheel en versterken de verschillende onderdelen elkaar.

 

Copyright MDLX | Modulair Bouwsysteem in hout